Eșecul, dramă sau altceva la I Love Failure

2
Dezvoltare personală

Eșecul, dramă sau altceva la I Love Failure

I Love Failure a început de la o simplă idee, să schimbăm relația oamenilor cu eșecul. De la punctul zero, din anul 2018, mii de oameni s-au împrietenit cu ideea eșecului prin evenimentele deschise derulate prin mișcarea I Love Failure.

În 9 decembrie la I Love Failure Talks Education am discutat despre eșecuri din educație, nu cu scopul de a ne plânge pentru că asta e deja în sângele balcanic, ci pentru că vrem să recadrăm eșecul. Cum facem asta? Privind educația ca pe o resursă și greșelile din sistem să fie lecții de viață care să genereze un mod sănătos de raportare la eșec.

Alături de mine au fost Ioana Chicet Macoveiciuc, Radu Szekely, Andy Szekely, Șerban Suciu, Miriam Mircea și Cătălin Meșter – fondatorul mișcării I Love Failure. Fiecare a împărtășit eșecuri personale și profesionale trăite încă din copilărie până la vârsta adultă. Am descoperit că fiecare din invitați vede eșecul prin propriile lentile, ca bază având educația primită. Am aflat despre accidente de mașină, frici despre vorbitul în public,

„În oglinda retrovizioare se vede mult mai bine!”, ne spune Andy Szekely, care ne-a împărtășit că un eșec trăit l-a făcut să investescă și mai mult în el, să caute drumul care să-l împlinească! Descoperă pe canalul de youtube I Love Failure ceea ce Andy ne-a spus în 9 decembrie!

Radu Szekely, consideră că el nu a avut eșecuri, chiar dacă se întâmplă să nu reușească ceva, privește acel lucrul ca pe un eșec, ci ca pe o întârziere a succesului, voi ajunge să le realizez. Radu ne-a povestit despre momente din copilărie privite de societate ca fiind eșecuri, dar și despre experiențe din viața profesională.

Miriam Mircea profesor de limbi străine, ne-a vorbit despre modul în care a trăit ea un soi de eșec la momentul în care a început să învețe o limbă străină. A folosit aceea experiență pentru a susține apoi cursanții săi la momentul în care a devenit profesor.

Șerban Suciu, vocea tinerilor din seara de 9 decembrie, ne-a vorbit despre relația sa cu tehnologia în contextul școlii online și modul în care i-a impactat asta viața în ultimele luni pandemice.

Ioana Chicet-Macoveiciuc, ne-a împărtășit cu vulnerabilitate și multă emoție faptul că da, recunoaște că au fost momente dificile, greșeli, eșecuri. Ne-a vorbit mai pe larg despre un moment din viața sa de blogger care i-a adus multă valoare după ce revizuit modul în care a privit experiența.

Poți să urmărești pe youtube și pe pagina de Facebook fiecare invitat! Mulțumesc fiecărui invitat pentru implicare, vulnerabilitate și deschiderea cu care au intrat în această provocare, I Love Failure Education la care vă invităm din nou în luna martie!

Închie spunându-vă că seară de început de decembrie pandemic rămâne în gândul nostru ca fiind o nouă cărămidă pusă în construcția unei noi viziuni despre eșec și rolul să în sistemul de educație, fie el formal sau nonformal.

Pe curând,

Codruța

cover
I Love Failure Talks Education – Psih. Codruța Răbăgel