Obiceiuri mindful – Mindful Talks Ep. 12 cu Cătălin Meșter
Mindful Talks – informații despre cum să trăiești mindful zi de zi conectat la cea mai buna varianta a ta descoperind de la invitații mei idei și rutine de a trăi în prezent – în episodul 12 am discutat cu Cătălin Meșter – fondator al mișcării I Love Failure și Bookups.
A vorbi despre mindfulness este ca și cum ai prezenta un vin vechi într-o sticlă nouă și captivantă pentru mintea noastră însetată mereu de ceva mai bun, mai nou, mai valoros, mai fancy. A trăi mindful înseamnă să trăiești prezent, conștient, conectat cu ceea ce se întâmplă acum, de a lua lucrurile ca atare, cu accent pe resurse și soluții. Împrietenirea minții cu sufletul are loc prin corp.
Cătălin povestește în podcast-ul nostru despre obiceiurile lui mindful care considera că-l ajută foarte mult în ceea ce înseamnă activitatea lui zi de zi. Începe prin a ne spune că e diferență între modul în care arată ziua lui și modul în care și-ar dori să se deruleze. Însă, cu toate acestea, are „morning rutine” – o rutină de dimineață care include mindfulness meditation, mișcare, duș, din când în când reușeste să aloce timp pentru journaling – își notează diverse aspecte despre care ne spune pe larg – el spune, „Las maimuța să scrie ce vrea să scrie acolo!”. Testează o serie de exerciții stoice, ne vorbește despre relația lui cu ideea de moarte, control, cărți și multe altele în funcție de schimbările vieții!
Descoperă un interviu valoros, alocă 30 de minute pentru a asculta perspectiva lui despre a trăi conectat la prezent în context de eșec, antreprenoriat, provocări în context de business și nu numai.
Cătălin mai împărtășește faptul că cea mai mare provocare din proiectele sale, I Love Failure și Bookups este resurse financiară limitată, dar, cu toate astea merge mai departe și își construiește drumul zi de zi.
Te-am făcut curios, ascultă aici Mindful Talks Ep. 12!
Mindfulness este un concept vechi de când lumea și pământul, iar în ultimii ani a fost readus în centrul atenției atât de specialiștii din medicină și sănătate mintală, cât și de practicienii psihoterapiei, deoarece s-au constatat beneficiile acestei practice la nivelul echilibrului emotional.