Programe Corporate de Sănătate Mintală

Programele de Sănătate Mintală sunt dedicate angajaților din companiile care investesc în oamenii alături de care își îndeplinesc strategiile de business. Programele au impact major la nivel de management, dar și la nivel executiv și operațional având în vedere faptul că va crește nivelul de conștientizare cu privire la responsabilități, atitudini, comportamente la locul de muncă.

Sănătatea mintală reprezintă elementul central pentru productivitate la locul de muncă și dezvoltare organizațională. Relațiile profesionale sunt oglinda interioară a angajaților și generează imaginea companiei în comunitate.

Ce beneficii aduc programele de Sănătate Mintală companiilor?

  • creșterea nivelului de informare și acțiune conștientă în relațiile profesionale la nivelul echipei sau cu terții
  • eficiență și productivitate la locul de muncă prin atitudine proactivă
  • gestionarea relației cu sinele și stima de sine cu impact direct în succesul profesional
  • crearea de cadre social-educaționale în companie cu privire la sănătatea mintală și starea de bine acasă și la serviciu
  • gestionarea aspectelor privind sănătatea mintală la locul de muncă și în relație cu clienții în contextul actual al pieței și al pandemiei globale COVID-19

Cum se derulează?

  • prelegere cu tehnici și ghid de lucru
  • consiliere de grup, training, sesiune specifică/sesiuni recurente
  • teambuilding, team event

Focusul programelor integrează învățarea experiențială prin cadre și tehnici interactive (jocul terapeutic, metafore, elemente de învățare prin practică) și prin facilitarea de ghiduri cu strategii pe care participanții să le aplice zi de zi acasă și la locul de muncă.

Programele personalizate de Sănătate Mintală se pot derula online și/sau în locația companiei ori în alte spații specifice pentru teambuilding ori teamevent. Tematicile propuse pe nevoile companiei cuprind intervenție terapeutică de grup pe subiecte precum: inteligență emoțională, stres și burn-out, strategii de productivitate și eficiență, relaționare autentică, comunicare non-violentă, gestionarea conflictelor mecanisme decizionale, asertivitate, tehnici de mindfulness, setare mentală, gestionarea stărilor negative (anxietate, depresie).