Întreabă Psihoterapeutul – Campanie de informare și conștientizare

ce este psihoterapia cu codruta rabagel psihoterapeut si psiholog sibiu
Psihoterapie

Întreabă Psihoterapeutul – Campanie de informare și conștientizare

Întreabă Psihoterapeutul este o Campanie de informare și conștientizare cu privire la rolul psihoterapiei în viața oamenilor! De-a lungul anilor, constant am vorbit deschis despre impactul psihoterapiei, despre ce înseamnă terapia în viața unui psihoterapeut și a unei persoane care intră într-un proces psihoterapeutic.

În acest an, dedic luna noiembrie acestei campanii în care îmi propun să intru altfel în dialog cu voi! Așa că am lansat provocarea să-mi adresați întrebări și să crească în acest fel nivelul de conștientizare cu privire la ce beneficii aduce terapia în viața celor care fac psihoterapie, dar și în viața familiilor lor!

Consider că grija pentru sănătate este o responsabilitate ce revine fiecăruia dintre noi și nu se rezumă doar la sănătatea fizică, ci și la cea mentală și psiho-emoțională. În prezent, tendința este de a ne îngriji doar de sănătate fizică, focusul este pe metodele de protecție pentru a evita infectarea cu virusul SARSCOV-19. Și e nevoie să ne întoarcem și spre interior.

La nivel psiho-emoțional se instalează frici intense, însingurare, epuizare psihică, poate chiar burn-out în contextul lucrului de acasă – cu precădere, părinții acuză simptome din sfera burn-out-ului, dar nu numai. Motiv pentru care e nevoie de conștientizarea faptului că pentru a face față acestei perioade este indicat să dăm atenție și la ceea ce se petrece în interiorul ființei noastre.

În ultimele episoade Mindful Talks, am împărtășit câteve din tehnicile pe care eu le aplic pentru a-mi păstra echilibrul în aceste vremuri. Invitatele mele mi-au adresat la rândul lor întrebări despre cum gestionez eu această perioadă. Pe scurt, îți spun că eu cred că pentru reuși să-mi păstrez sănătatea este nevoie să rămân atentă la toată măsurile de protecție recomandate de instituțile competente și bineînțeles, să am grijă la ceea ce gândesc și simt – zi de zi am o serie de rutine mindful pe care le fac, ador tehnica de journaling, mă hidratez și îmi aloc timp pentru mine. Am împărtășit în cele două episoade o serie de tehnici pe care le aplic și am recomandat chestiuni pe care oricine le poate aplica având voință și deschidere. Poți să urmărești pe YouTube AICI ep. 14 și 16 – abonează-te la canalul meu și vei rămâne la curent cu alte postări.

Observ la persoanele cu care lucrez în cabinet, o serie de convingeri limitative cu privire la ce înseamnă să își exprime emoțiile, să ceară ajutor celor apropiați sau chiar să facă pasul să intre în psihoterapie. Întotdeauna am spus că este un act de mare curaj să te îndrepți spre psihoterapie pentru că de fapt, nu faci altceva decât să-ți dăruiești vindecare!  Însă, până când fiecare persoană să creadă acest lucru este nevoie să știe ce înseamnă psihoterapia, ce beneficii are, cum impactează calitatea vieții, cum se deruleză și așa mai departe!

Așadar, ai întrebări pe care dorești să le adresezi unui psihoterapeut, dar nu ai avut niciodată ocazia sau curajul să mergi într-un cabinet de psihoterapie?

Scrie întrebarea ta aici: https://forms.gle/CTwSaELUvHFy7MmH6

Răspunsurile la întrebări nu înlocuiesc un proces personalizat de psihoterapie și nu se va crea nici o asociere între persoane și răspuns; vei putea să le descoperi în newsletterul lunar și pe pagina de facebook Codruța Răbăgel Psihoterapeut între 15 și 30 noiembrie.

Ai grijă de suflet!

P.S. te invit să te abonezi la canalul meu de youtube AICI  și la newsletter-ul de pe site! Astfel, rămâi la curent cu informații și tehnci pentru a trăi în prezent, conectat la cea mai bună versiune a ta!