Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi. Respirația pe zâmbete

Mindfulness

Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi. Respirația pe zâmbete

Copiii sunt maeștri în arta de a trăi în prezent! E nevoie doar să îi observăm și să le oferim contextele potrivite prin activități care să le antreneze abilitățile de conectare în aici și acum! Ei învață parțial prin mimetism, motiv pentru care apare constant nevoia de a călca pe urmele adulților din viața lor, vor observa gesturi, mimică, acțiuni, atitudini și le vor reproduce.

Vă provoc să introduceți în viața de zi cu zi activități mindful pe care să le faceți împreună pentru a hrăni relația părinte-copil și pentru a dezvolta abilitățile de viață ale copiilor. Starea de trăire în prezent aliniază sufletul cu mintea și cu trupul, așadar, activitățile propuse activează resurse la nivel emoțional, cognitiv și corporal

Respirația pe zâmbete – este o activitate de conectare cu corpul și de setare a energiei pentru o zi echilibrată

?Elementul central: respirația (în funcție de vârsta copilului părintele îi explică cele două faze ale respirației, respectiv inspir și expir sau doar arătă procesul respirației).

?Cum? În picioare, față în față, la distanță părintele de copil, picioarele ușor depărtate, inspiri și ridici brațele întinse deasupra capului imaginându-ți că atingi soarele, expiri și lași brațele în jos alături de întreg corpul, încercând să atingi podeaua cu degetele de mâini. Pe expir se pune zâmbet și pentru un plus de amuzament un sunet.

?Când? Dimineața sau după un moment de tantrum

?Unde? Indoor – outdoor; acasă, la grădiniță, în parc

?Materiale necesare: doar bună stare și răbdare.

?Durată: 1-2 minute, 2-3 repetări

?Vârsta recomandată: 2 ani+

Am creat Recomandările din seria Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi cu scopul de a oferi părinților variante prin care să hrănească obiceiuri sănătoase prin joc în viața copiilor lor.

Să fie de folos!

Codruța