Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi. Linia dreaptă

mindful session2
Mindfulness

Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi. Linia dreaptă

Copiii sunt maeștri în arta de a trăi în prezent – Recomandare din seria Joc pentru copii

Linia dreaptă – activează nevoia copiilor de mișcare și oferă copiilor posibilitatea dezvoltării concentrării și motivația de reușită, de asemenea aceștia își perfecționează mersul în echilibru și își coordonează mersul cu vorbitul.

Elementul central: mersul în linie dreaptă în echilibru ghidat de un suport; întrebări și răspunsuri; împărtășirea experienței personale.

Cum? Trasezi o linie cu creta sau pregătești o sfoară, o scândură, un buștean (depinde de locul desfășurării activității). Copilul este invitat să meargă în echilibru în linie dreaptă pe suportul ales și să spună ce anume i-a plăcut din ziua respectivă, ce l-a făcut să zâmbească, ce emoții a trăit, cu cine s-a îmbrățisat etc. Pentru copiii mici părintele este cel care ghidează verbalizarea prin întrebări țintite pe înțelesul copiilor, pentru copiii mai mari se transmite ideea generală și poate fi adăugat un cronometru – de exemplu, un minut în care copilul să meargă în echilibru pe suport și să spună cât mai multe lucruri despre ziua sa. (conținutul întrebărilor se adaptează în funcție de momentul în care se folosește jocul – ce a descoperit despre el în săptămâna respectivă, ce a vizitat în vacanță, cum a fost pentru el anul care se încheie etc. – cu accent pe chestiuni legate de echilibru psiho-emoțional – emoții, reușite, realizări).

Când? La finalul zilei, la finalul unei săptămâni, la finalul vacanței, la ziua de naștere

Unde? Indoor – outdoor; acasă, la grădiniță, în parc, la aniversare

Materiale necesare: o sfoară, o scândură, un buștean (depinde de locul desfășurării activității), o cretă (pentru a scrie pe asfalt)

Durată: atât cât aduce zâmbete și voie bună

Copiii sunt maeștri în arta de a trăi în prezent! E nevoie doar să îi observăm și să le oferim contextele potrivite prin activități care să le antreneze abilitățile de conectare în aici și acum! Ei învață parțial prin mimetism, motiv pentru care apare constant nevoia de a călca pe urmele adulților din viața lor, vor observa gesturi, mimică, acțiuni, atitudini și le vor reproduce.

Vă provoc să introduceți în viața de zi cu zi activități mindful pe care să le faceți împreună pentru a hrăni relația părinte-copil și pentru a dezvolta abilitățile de viață ale copiilor. Starea de trăire în prezent aliniază sufletul cu mintea și cu trupul, așadar, activitățile propuse activează resurse la nivel emoțional, cognitiv și corporal.

Am creat Recomandările din seria Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi cu scopul de a oferi părinților variante prin care să hrănească obiceiuri sănătoase prin joc în viața copiilor lor.

Să fie de folos!

Codruța