Blog

Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi. Oglinda emoției

DSC_2772
Mindfulness

Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi. Oglinda emoției

Copiii sunt maeștri în arta de a trăi în prezent! E nevoie doar să îi observăm și să le oferim contextele potrivite prin activități care să le antreneze abilitățile de conectare în aici și acum! Ei învață parțial prin mimetism, motiv pentru care apare constant nevoia de a călca pe urmele adulților din viața lor, vor observa gesturi, mimică, acțiuni, atitudini și le vor reproduce.

Vă provoc să introduceți în viața de zi cu zi activități mindful pe care să le faceți împreună pentru a hrăni relația părinte-copil și pentru a dezvolta abilitățile de viață ale copiilor. Starea de trăire în prezent aliniază sufletul cu mintea și cu trupul, așadar, activitățile propuse activează resurse la nivel emoțional, cognitiv și corporal

🌸Oglinda emoției – copiii învață prin mimetism și adulții devin oglinzi pentru ei; copiii descoperă mimica emoțiilor de la părinte.

🌸Cum? Copiii descoperă mimica și gestica emoțiilor de la părinte, stați față în față și părintele spune o emoție apoi transmite prin mimică și gestică emoția respectivă, copilul va face fix ceea ce vede la părinte. Emoții primare: bucurie, tristețe, furie, dezgust, surprindere, frică

🌸Când? În fiecare zi.

🌸Unde? Indoor – outdoor, în casă, în autobuz, în parc.

🌸Materiale necesare: chipuri cu emoții

🌸Durată: atât cât aduce stare de bine în relația părinte-copil

🌸Vârsta recomandată: 6 luni+ (adaptare pentru bebeluși)

Recomandările din seria Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi sunt construite de mine prin mixarea informațiilor din diverse cursuri de psihoterapie și mindfulness parcurse de-a lungul timpului, cărți și articole științifice care prezintă beneficiile stării de prezență în viața de zi cu zi. Aceste jocuri sunt bine primite de copii când le propun în activitățile de consiliere și psihoterapie, de asemenea le ajustez și le modelez în funcție de feedback-ul primit de la cei mici, ceea ce invit și părinții să facă.
father 1633655 640
mindfulness zi de zi

Abonează-te la newsletter

M-aș bucura să ne conectăm pe social media, pentru a ne cunoaște mai bine.

Mă găsești pe Facebook, Instagram si Linkedin.

Pe curând,
Codruța

Dacă apeși pe butonul de mai sus înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile acestui website.