Blog

Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi. Spectacolul

DSC_2772
Mindfulness

Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi. Spectacolul

Copiii sunt maeștri în arta de a trăi în prezent – Recomandare din seria Joc pentru copii

📣Spectacolul – crearea de marionete folosind degetele de la mâini, copiii alături de părinți vor realiza o activitate amuzantă care-i va conecta total la momentul prezent. Elementul central: degetele copiilor devin marionete haioase și îi fac pe aceștia să construiască povești.

📣Cum? Folosim carioci lavabile sau acuarele pentru a desena nas, mustață, ochelari și alte detalii pentru fiecare personaj. Atât copilul, cât și părintele va lua parte la spectacol; în funcție de vârsta copilului părintele este cel care vorbește mai mult sau cel face ceea ce copilul propune degețelelor-marionete. Vocea fiecărui personaj poate fi schimbată; pentru a dezvolta atenția copilului îl puteți ruga să ghicească personajele pe care voi le aveți pe degete și a căror voce o imitați (puteți folosi personaje din cartea preferată a copilului)

📣Când? În fiecare zi.

📣Unde? Indoor – outdoor; în baie, în curte

📣Materiale necesare: multă creativitate, carioci lavabile

📣Durată: 5-8 minute

Copiii sunt maeștri în arta de a trăi în prezent! E nevoie doar să îi observăm și să le oferim contextele potrivite prin activități care să le antreneze abilitățile de conectare în aici și acum! Ei învață parțial prin mimetism, motiv pentru care apare constant nevoia de a călca pe urmele adulților din viața lor, vor observa gesturi, mimică, acțiuni, atitudini și le vor reproduce.

Vă provoc să introduceți în viața de zi cu zi activități mindful pe care să le faceți împreună pentru a hrăni relația părinte-copil și pentru a dezvolta abilitățile de viață ale copiilor. Starea de trăire în prezent aliniază sufletul cu mintea și cu trupul, așadar, activitățile propuse activează resurse la nivel emoțional, cognitiv și corporal.

Recomandările din seria Joc pentru copii – Mindfulness zi de zi sunt construite de mine prin mixarea informațiilor din diverse cursuri de psihoterapie și mindfulness parcurse de-a lungul timpului, cărți și articole științifice care prezintă beneficiile stării de prezență în viața de zi cu zi. Aceste jocuri sunt bine primite de copii când le propun în activitățile de consiliere și psihoterapie.

Abonează-te la newsletter

M-aș bucura să ne conectăm pe social media, pentru a ne cunoaște mai bine.

Mă găsești pe Facebook, Instagram si Linkedin.

Pe curând,
Codruța

Dacă apeși pe butonul de mai sus înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile acestui website.