Psihoterapia, încă TABU?

2
Dezvoltare personală / Psihoterapie

Psihoterapia, încă TABU?

Stau și mă întreb uneori dacă iubirea de sine este un subiect tabu în societatea noastră în care pretindem că trăim cu orizonturile larg deschise. Mă întreb acest lucru pentru că nu de puține ori oamenii sunt rezervați să discute despre cât de mult se iubesc și se respectă pe sine, despre ei înșiși și cu atât mai mult să spună că își doresc să facă psihoterapie. Pare a fi un handicap să meargă la terapeut.

Iubirea de sine și psihoterapia, pentru mine, înseamnă un tot; psihoterapia este o investiție în iubirea de sine și implicit în relațiile cu ceilalți. Însă, mulți nu fac pasul de a intra într-un cabinet de psihoterapie de teama că ar putea să-i vadă cineva ori că ceilalți i-ar privi ca pe niște nebuni.

Rămâne încă psihoterapia un subiect tabu în discuțiile în familie, în relațiile sociale?

Psihoterapia e un timp investit în iubirea de sine și în dezvoltarea armonioasă, în explorarea personală pentru a ajunge să fii mai bine și mai bun tu cu tine în lumea mare!

Am momente în care aș vrea să scriu cu creta pe alei că nu e o rușine să faci psihoterapie, din contră, că e o alegere înțeleaptă în care pornești într-o nouă călătorie împreună cu un om cu care rezonezi. Aș vrea să proiectez pe clădiri prin oraș că un om care face psihoterapie nu e nebun, e doar conștient că vrea mai mult de la el și astfel își ia un timp pentru el și pentru a se descoperi. M-aș bucura ca în stațiile de autobuz să fie afișe mari în care să se oglindească faptul că psihoterapia înseamnă normalitate și nu patologie, nu boală psihică. Îmi doresc ca în spitale să fie prezent spiritul psihoterapeutic prin care să se aline și să se accepte anumite suferințe.

Ce mai știu, e faptul că de câte ori e posibil, fac din psihoterapie un subiect de normalitate. Alung tabu-ul pentru că a merge la psihoterapie înseamnă a intra puțin câte puțin într-un rezervor de resurse minunate pentru o viață împlinită! E un soi de igienă mentală, spirituală și corporală!

Ce înseamnă psihoterapia pentru tine?

Cu drag din mansarda cu suflet!

Codruța

Comment (1)

  1. sergiu

    “Însă, mulți nu fac pasul de a intra într-un cabinet de psihoterapie de teama că ar putea să-i vadă cineva ori că ceilalți i-ar privi ca pe niște nebuni.” probabil si pentru ca acest cuvant “PsihoTerapie” contine cuvantul “terapie” care te duce cu gandul la spital, tratament, boala.

Comments are closed.