Campania Întreabă Psihoterapeutul. Ediția Nr. 3

Psihoterapie

Campania Întreabă Psihoterapeutul. Ediția Nr. 3

Campania Întreabă Psihoterapeutul Ediția Nr. 3 este un demers de informare și conștientizare cu privire la rolul psihoterapiei în viața oamenilor! De-a lungul anilor, constant am vorbit deschis despre impactul psihoterapiei, despre ce înseamnă terapia în viața unui psihoterapeut și a unei persoane care intră într-un proces de vindecare și dezvoltare.

Scrie aici întrebarea ta!

Și în acest an, dedic luna noiembrie acestei campanii în care îmi propun să intru altfel în dialog cu voi! Așa că lansez provocarea să-mi adresați întrebări, să crească în acest fel nivelul de conștientizare cu privire la ce beneficii aduce terapia în viața celor care fac psihoterapie, dar și în viața familiilor lor! Campania este la ediția nr. 3, am lansat-o în anul 2020, noiembrie.

Consider că grija pentru sănătate este o responsabilitate ce revine fiecăruia dintre noi și nu se rezumă doar la sănătatea fizică, ci și la cea mentală și psiho-emoțională.

La nivel psiho-emoțional se instalează frici intense, însingurare, epuizare psihică, poate chiar burn-out în contextul lucrului de acasă – cu precădere, părinții acuză simptome din sfera burn-out-ului, dar nu numai. Motiv pentru care e nevoie de conștientizarea faptului că pentru a face față acestei perioade este indicat să dăm atenție și la ceea ce se petrece în interiorul ființei noastre.

Pe canalele online ale cabinetului – site, facebook, instagram, TikTok, împărtășesc zilnic metode și tehnici de echilibru emoțional. Una din misiunile mele este să fac psiho-educație și să invit oamenii să înțeleagă beneficiile psihoterapiei, dincolo de convingerile limitative care au în prim-plan gândul ești nebun dacă mergi la psiholog.

Observ la persoanele cu care lucrez în cabinet, o serie de convingeri limitative cu privire la ce înseamnă să își exprime emoțiile, să ceară ajutor celor apropiați sau chiar să facă pasul să intre în psihoterapie. Întotdeauna am spus că este un act de mare curaj să te îndrepți spre psihoterapie pentru că de fapt, nu faci altceva decât să-ți dăruiești vindecare!  Însă, până când fiecare persoană să creadă acest lucru este nevoie să știe ce înseamnă psihoterapia, ce beneficii are, cum impactează calitatea vieții, cum se deruleză și așa mai departe!

Așadar, în luna noiembrie, adresezi întrebările tale și eu am să răspund. Atenței, răspunsurile au scop informativ și nu au rolul de a substitui în nici un fel intervenția psihoterapeutică, recomandările medicale sau diagnosticul clinic. Pentru orice informații punctuale este necesar să contactați un specialist în domeniul sănătății mintale.

Scrie aici întrebarea ta!

Sănătatea mintală este rezervorul unei vieți armonioase care se îmbină cu sănătatea fizică pentru a trăi fiecare zi la potențialul maxim. Știai că… aproximativ 1 miliard de oameni trăiesc cu o tulburare mintală și că la fiecare 40 de secunde o persoană se sinucide?

„Psihoterapia te aduce în contact cu tine! Dă-ți voie să descoperi viața în culori, cu alegeri asumate prin iubirea de sine!” – psih. Codruța Răbăgel

De ce nu faci programarea la psihoterapie prin sms/mesaj pe whats app/email? Pentru că:

– este necesară o primă discuție în care o serie de aspecte sunt discutate și clarificate, iar un mesaj, aduce alt mesaj, altă întrebare și necesită investire de resurse

– disponibilitatea calendarului este verificată în timp real într-un apel

– timpul este prețios și pentru tine și pentru mine- transmiterea de mesaje îngreunează fluxul comunicării prin lipsa de sincronizare.

Programează o ședință de psihoterapie apelând 0741188196, de luni până vineri, între orele 10-18.

?***Răspunsurile au scop informativ și nu au rolul de a substitui în nici un fel intervenția psihoterapeutică, recomandările medicale sau diagnosticul clinic. Pentru orice informații punctuale este necesar să contactați un specialist în domeniul sănătății mintale.

Prețuiește-te acum, meriți!

Pe curând,

Codruța