Jurnal din retreat

2
Dezvoltare personală / Mindfulness / Psihoterapie

Jurnal din retreat

Jurnal din retreat, acel retreat în care, pe scurt, te invitam femeie, să explorezi tainele  mindfulness – yoga – visuri pentru echilibru interior și accesarea energiei feminine! Acest trio fiind mai mult decât un concept, e un stil de viață când integrezi principiile sale! Te deconectezi de la stresul din viața ta, de la tehnologie, de la rutina zilnică … înveți să îți creezi și să trăiești un echilibru psiho-emoțional, cum să ai grijă de tine, de corpul, de mintea și sufletul tău!

Iată, cum a a fost!

O călătorie dinspre civilizație spre inima munților unde verdele e crud și timpul se dilată. Într-o cabană de munte, din trunchi de copac, doar lemnul scârțâia și liniștea domnea. Pacea naturii își spunea cuvântul clipă de clipă prin liniștea totală, întreruptă uneori de greieri și insecte zornăitoare.

Trei zile pline de întrebări și reflecții, conștientizări și insight-uri care aduc schimbare. Schimbarea, cu siguranță apare în viața femeilor care și-au făcut un dar prin această călătorie către sine. În mișcări delicate prin posturi de yoga, seminarii de dezvoltare personală și mindfulness și întrebări despre visuri, doamnele și-au dat voie să elibereze și să vindece destinații din trecut, pentru un prezent mai autentic și un viitor colorat.

Diminețiile răcoroase aduceau clipe de conexiune pentru trup, suflet și minte, în iarba cu rouă și soare cu raze palide. Apoi, au oferit și momente delicioase cu mâncare ca la mama acasă.

Meditațiile de seară lăsau lumânările să fie martori ai acelui întreg care se numește ființa umană – aceste minunate femei care au ales ca într-un final de săptămână să lase deoparte tot și să fie, pur și simplu. Meditațiile de seară așterneau liniștea peste suflete, alinau trupuri și opreau mintea din a mai scrie scenarii și a pune întrebări.

Tehnicile de mindfulness explorate și exersate în acest retreat pot fi aplicate zi de zi cu disciplină și dorința de a trăi într-o conexiune autentică. E nevoie doar de antrenament și … multă recunoștință pentru suflet, trup și minte! Iată, câteva dintre bogățiile pe care le conține borcanul cu recunoștință care s-a umplut în aceste zile:

Sunt recunocătoare: „Pentru magia acestor zile” „Păsărilor, pădurii, naturii pentru că sunt!”. „Mie pentru că am avut încredere în intuiția mea.” „Pentru că am cunoscut aceste femei minunate și speciale”. „Pentru că am fost primită în grup cu atâta căldură”. „Pentru că mi-am dat voie să fiu aici”. „Pentru prietene noi”. „Sunt recunoscătoare pentru experiențele trăite aici!”. „Sunt recunoscătoare pentru zâmbetele primite și acordate”. „Pentru căldura pe care am simțit-o în preajma voastră”. „Mulțumesc pentru orezul cu lapte”. „Sunt recunoscătoare pentru toate conștientizările din zilele acestea și la care voi lucra”. „Mulțumesc că v-am găsit”. „Sunt recunoscătoare pentru mâncarea delicioasă”.

Eu azi sunt recunoscătoare pentru că mi-am trăit visul de a organiza și facilita într-un asemenea cadru, un retreat pentru suflet, trup și minte. Iar când finalul mă invită prin cuvinte magice să nu mă opresc aici, n-am să mă opresc pentru că a fost înălțător, a fost ca un wake-up call de care oamenii au nevoie pentru a-și da voie să trăiască cu poftă în prezentul pe care cu toții îl avem doar în clipa aceasta!

Cu recunoștință pentru toți cei care au fost o părticică din această împlinire pentru mine și pentru ele … participantele curajoase! Să ne lăsăm surprinși de ceea ce ne va aduce primăvara anului 2020!

C.