Lumea e un teatru, în fiecare om e un teatru!

Teatrul este emoție și rațiune, iubire și ură, zâmbet și lacrimi, prăpăstii și culmi, durere și plăcere, viață și moarte! Teatrul este relație, o relație între un EL și un EL, adică între un actor și spectator. Fiecare ia parte la viața celuilalt într-un fel sau altul, e simplu sau e greu, doar ei o știu!

În psihoterapie există relația eu-tu, în care noi doi suntem și explorăm. Relația terapeutică poate fi asemănată cu o scenă de teatru, susține și dă viață unor lucruri poate nebănuite.

În psihoterapia integrativă, spunem că relația terapeutică este vindecătoare și că fără de ea nu ar exista schimbare și transformare. Reprezintă pilonul de susținere pentru omul care ajunge într-un spațiu în care vrea să se descopere, în care vrea să schimbe ori să vindece răni.

Relația înseamnă acceptare, conectare, congruență și în primul rând prezență. Îmi place să spun că doar cu inima poți să vezi lumea, motiv pentru care în momentul în care aleg să însoțesc pe cineva în călătoria sa de transformare și vindecare descopăr mai întâi acceptarea necondiționată și iubirea în relație cu acea persoană.

O relație autentică înseamnă scena unui teatru în care poți aduce emoție și rațiune, iubire și ură, zâmbet și lacrimi, prăpăstii și culmi, durere și plăcere! E relația în care nu simți nevoia să te mai cenzurezi, e relația în care descoperi cum e să fii tu! E atât de vindecător să pleci la drum în călătoria de explorare a sinelui și vieții alături de un om care te poate susține și accepta așa cum ești tu, așa cum e teatrul tău!

Dă-ți voie să explorezi scena teatrului tău și să trăiești în armonie în teatrul lumii prin relații autentice și deschise.

Cu drag din mansarda cu suflet,

Codruța

„Nu dețin adevărul suprem, ia cu tine din aceste rânduri ceea ce ți se potrivește!”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dezvoltare personală

Seara de psihoterapie

Seara de psihoterapie este un concept incubator107 Sibiu, dezvoltat împreună cu psihoterapeutul Adrian Beu care facilitează lunar ateliere pentru suflet și minte în cadrul proiectului. incubator107 Sibiu – Locul în care ORICINE poate învăța pe Citește mai mult…

Dezvoltare personală

Jurnal din retreat

Jurnal din retreat, acel retreat în care, pe scurt, te invitam femeie, să explorezi tainele  mindfulness – yoga – visuri pentru echilibru interior și accesarea energiei feminine! Acest trio fiind mai mult decât un concept, Citește mai mult…

Dezvoltare personală

Retreat: yoga, mindfulness, dream management

Retreat – yoga, mindfulness, dream management – pentru femei Explorează tainele yoga – mindfulness – dream management pentru Echilibru interior și accesarea energiei feminine! Acest trio este mai mult decât un concept, devine un stil Citește mai mult…