Mindfulness pentru începători. Carte de suflet

psiholog si psihoterapeut sibiu
Mindfulness / Psihoterapie

Mindfulness pentru începători. Carte de suflet

Trăiești oare conștient de gândurile, stările emoționale pe care le simți, observi lucrurile din jur și detalii la oamenii cu care interacționezi?

Dacă răspunsul este nu, te invit să descoperi ce înseamnă trăiești mindful, să fii conectat la prezent citind articolul de pe blog Ce înseamnă mindfulness?

Mindfulness-ul este un concept străvechi regăsit în multe scrieri de-a lungul vremii. În ultimii ani a fost readus în centrul atenției de către psihologi devenind o tehnică terapeutică valoroasă.

Un promotor al acestui curent este Jon Kabat-Zinn profesor de medicină la Universitatea din Massachusetts, unde a construit Clinica de Reducere a Stresului și Centrul pentru Mindfulness în Medicină, Îngrijirea Sănătății și Societate. A studiat budismul și zenul cu maestri renumiți. De asemenea, a publicat numeroase cărți despre meditație și mindfulness.

În rubrica Recomandări terapeutice – Carte de suflet, îți propun să descoperi cartea Mindfulness pentru începători pe care Jon Kabat-Zinn a scris-o într-un limbaj accesibil care oferă suport la început de drum în trăirea în aici și acum.

Sursa foto: arhiva personală

Capitolele scurte te fac să devorezi cartea și să descoperi din ce în ce mai mult despre tehnici și modalități prin care să cultivi acest stil de viață odată ce ai înțeles despre ce e vorba. A trăi mindful nu este doar un moft, înseamnă de fapt, vindecare psiho-emoțională și ancorarea în ce ești și trăiești. Înseamnă un stil de viață!

Rândurile acestei cărți deschid ochii fiecărui începător sau reamintesc celor mai experimentați, idei de bază despre prezent – aici mă refer la curiozități și esențe psihologice despre atenție, vigilență, respirație, disciplină, antrenament, conștientizare, gânduri, prejudecăți, stress, eliberare și vindecare, atitudini de bază în practica mindful și așa mai departe.

Jon Kabat-Zinn explică în această carte că „practica în sine ne oferă instantaneu acces la alte dimensiuni ale vieții, care au fost dintotdeauna acolo, dar de care am fost rupți”. Asta ar putea înseamna că e nevoie doar să-ți activezi resursele interioare și prin antrenament să îți trăiești viața mult mai ancorat în singurul garant pe care îl ai acum, respectiv prezentul.

Mindfulness-ul vindecă tocmai prin fundamentele atitudinale despre care poți afla pe larg din carte – absența judecății, răbdarea, mintea începătorului, încrederea, acceptarea, lipsa efortului și renunțarea.

Îți recomand să comanzi cartea Mindfulness pentru începători de la librăria online Cărți și Cafea susținând astfel antreprenoriatul local. Aici poți asculta MindfulTalks cu Matei Șuică – omul din spatele Cărți și cafea, discutăm despre Universul cărților.

Alătură-te comunității mele abonându-te pe site-ul meu la Newsletter pentru a rămâne la curent cu articolele pe care le scriu despre teme psihoterapeutice și de mindfulness!

Ai grijă de suflet,

Codruța

Sursa foto: Cărți și Cafea