Puterea recunostinței – O practică mindful

practici de mindfulness cu codruta rabagel
Dezvoltare personală / Mindfulness

Puterea recunostinței – O practică mindful

Puterea recunostinței – O practică mindful. De ce lumea are nevoie de mai multă recunoștință?

Zi de zi suntem bombardați de știri și vești triste, de conflicte politice și catastrofe naturale care ne încarcă cu multă energie negativă! La TV sunt din ce în ce mai multe reclame la medicamente, iar pe câte un bulevard poți număra între 2 și 10 farmacii (și totuși, Sibiul e un oraș de dimensiuni medii). La serviciu, colegii se plâng că nu au dormit bine, că e lună nouă și horoscopul de azi nu e vestitorul primăverii. Și uite așa, intrăm pe pilotul automat al plângerii și deplângerii!

Uităm că de fapt, avem în jurul nostru oameni dragi și motive pentru care să zâmbim. Antidotul negativismului este starea de recunoștință! Nu de puține ori, obiceiul recunoștinței te aduce în contact realitatea și te învață să prețuiești ceea ce ești și ai acum!

Prin a fi recunoscător înveți să te focusezi pe ceea ce funcționează în viața ta și nu pe ceea ce este greu, trist și disfuncțional. Când toată energia ta se consumă pe ce nu ai, e foarte dificil să ieși din vârtejul negativității și să vină ceva bun spre tine! Însă, dacă schimbi lentila și privești totul dintr-o altă perspectivă, apreciind ceea ce deja trăiești și ai, vei atrage abundența bunăstării în viața ta!

Poți fi recunoscător pentru oamenii pe care îi ai alături, pentru sănătatea ta, pentru serviciul pe care îl ai, pentru relațiile pe care le construiești și pentru tot ceea ce va urma să vină spre tine! Practicarea recunoștinței deschide porțile spre a atrage în viața ta ceea ce îți dorești, reflectă acceptare de sine și a vieții și te pregătește pentru bucuria împlinirii în fiecare clipă.

Se spune că starea de recunoștință îmbunătățește starea ta psihică, dar și pe cea fizică! Iată, există o serie de beneficii care te pot convinge să practici acest obicei: recunoștința amplifică starea de bucurie și te conduce spre fericire, reduce stresul și anxietatea pentru că îți îndrepți atenția spre lucrurile pe care le ai fără să consumi energie scriind scenarii despre viitor, te ajută să savurezi experiențele pe care le trăiești fiind conectat trup și suflet în „aici și acum”, te adaptezi rapid și acționezi în momente de criză focusat pe soluții.

Te provoc acum, să deschizi agenda și să notezi 5 idei pentru care ești recunoscător, privind viața ta!

Cu drag,

Codruța

„Nu dețin adevărul suprem, ia cu tine din aceste rânduri ceea ce ți se potrivește!”

recunostinta 23
Puterea recunostinței – O practică mindful