Blog

Ești gata să descoperi resursele interioare în doar 28 de zile?

2
Psihoterapie

Ești gata să descoperi resursele interioare în doar 28 de zile?

Îți dorești să ai dimineți pline de energie, spor și succes la serviciu?

Descoperă resursele tale interioare pentru a potența procesul transformării interioare, cu impact în relațiile cu ceilalți și la nivelul stării de bine. Activează resursele interioare și zestrea ta.

Tu ești și poți mai mult decât ceea ce faci zilnic. Și aici e nevoie să vezi potențialul interior, nicidecum presiunea. Henry Ford: Dacă crezi că poți, sau crezi că nu poți, ai dreptate în ambele cazuri. În funcție de ce crezi despre tine, îți creezi propria realitate. Iar, convingerile tale devin adevărul după care îți trăiești viața.

Vorbind despre resurse, în măsura în care nu le cunoști, ajungi să crezi că nu le ai, deși ele există, așteaptă să fie descoperite și activate, antrenate ca să devină reale elemente de suport pentru perioadele dificile din viața ta și nu numai.

Poate te întrebi ce înseamnă, de fapt, resursele interioare. Ei bine, oferă-le semnificația de trăsături suport, calități, puncte tari pe care le ai și care te sprjină să faci față unor situații de criză ori reprezintă atu-urile care te conduc spre stare de bine și succes.

În general, atunci când în cabinetul de psihoterapie lansez această temă, se așterne tăcerea pentru că atât de focusați sunt oamenii pe ceea ce nu funcționează încât în acea realitate e greu să vadă și plusurile. Ulterior tăcerii intervine și conștientizarea că probabil sunt acolo undeva și resursele, dar nu au nume, formă, fond.

Vindecarea emoțională și transformarea interioară se activează având la bază nevoile, convingerile și resursele interioare. Dacă știi unde vrei să ajungi, e nevoie să știi pe ce te bazezi, ce scoți din bagaj și ce pui în loc ca să ajungi la destinație bucurându-te de călătorie și de reușita finalului care deschide o altă ușă.

Vrei să ai dispoziția necesară pentru sport, timp pentru treburile casnice și ieșiri de socializare?

fev Pink and Brown Simple Handwritten Portfolio Presentation

Îți propun să începi procesul tău de explorare în bagajul ființei tale și să descoperi resursele interioare. Pentru început, gândește-te la câteva reușite din viața ta, personală și profesională. Alege să privești prin lentila observatorului care notează în-n jurnal ce te-a ajutat să ai acele reușite. Scrie, scrie, scrie, fără oprire, fără să judeci dacă e bine, e rău. Ia-ți timp pentru această etapă și rămâi generos cu scrisul.

Odată ce ai lista, ia două culori – încercuiește cu o culoare aspectele care țin de tine și subliniază cu cealaltă acele idei care au ținut de exterior (alți oameni, context etc.). Apoi, gândește-te cum ai putea să grupezi ideile încercuite, găsește tu câteva categorii și gata, ai construit harta resurselor tale.

Cel mai probabil, lista ta de aspecte care te-au ajutat cuprinde: curaj, intenții, informații, perseverență, ambiție, cunoștințe, experiență trecută, dorință și motivație, punctualitate, muncă intensă,  planificare, evaluare, citit și informare, atenție concentrată/distributivă, încredere în sine, flexibilitate, acceptare.

Tipuri de resurse interioare:

  1. Fizice
  2. Psihologice
  3. Funcționale
  4. Relaționale
  5. Spirituale

Accesarea resursele interioare este la îndemâna ta, identifică-le și antrenează-le. Astfel, le vei folosi conștient pentru a aduce în realitate intențiile și visurile tale. Și de asemenea, vor potența resursele externe și implicit rezultatele de zi cu zi. În articolul Setarea mentală îți schimbă viața [citește aici] scriam că omul culege ceea ce seamănă, așadar, cu cât vei știi ce semeni la nivel interior, cu atât vei fi mai ancorat în prezent și în controlul a ceea ce alegi să trăiești.

În cele 28 de zile din februarie vei descoperi o serie de informații despre tema lunii, resursele interioare!

Alătură-te comunității mele abonându-te pe site la Newsletter pentru a rămâne la curent cu articolele și campaniile pe care le derulez. Te aștept să ne conectăm și pe Instagram.

Ai grijă de suflet,

Codruța

Abonează-te la newsletter

M-aș bucura să ne conectăm pe social media, pentru a ne cunoaște mai bine.

Mă găsești pe Facebook, Instagram si Linkedin.

Pe curând,
Codruța

Dacă apeși pe butonul de mai sus înseamnă că ești de acord cu termenii și condițiile acestui website.